Τα Δαλματίας πρίν κάποια χρόνια με την επιτυχία της πρώτης ταινίας του DISNEY και αυτές που ακολούθησαν αργότερα,
γνώρισαν μία περίοδο απίστευτης ζήτησης. Όπως ήταν αναμενόμενο πολλοί υποτιθέμενοι και περιστασιακοί εκτροφείς άρπαξαν την ευκαιρία για εύκολο κέρδος
και ζευγάρωναν αλόγιστα σκυλιά χωρίς καμία εξέταση και έλεγχο χαρακτήρα.
Το αποτέλεσμα ήταν να κυκλοφορήσουν σκυλιά κουφά με προβληματικές συμπεριφορές και να πλήξουν μακροπρόθεσμα τη δημοτικότητα της φυλής.
Τα Δαλματίας είναι από τα σκυλιά που επιβάλλεται να πάρει κανείς ΜΟΝΟ από σοβαρούς εκτροφείς.
Τα προβλήματα υγείας αλλά και χαρακτήρα από μη ελεγμένα σκυλιά μπορεί να κάνουν κάποιο να μην τα αντέξει ή και τα ίδια να υποφέρουν.
Αντίθετα τα κουτάβια από σοβαρά εκτροφεία γίνονται ιδανικά σκυλιά συντροφιάς και ζούνε πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα υγείας.

Τα Δαλματίας μας προέρχονται από ευσυνείδητους εκτροφείς με εμπειρία πολλών χρόνων και οι πρόγονοι και τα αδέρφια από τα σκυλιά μας είναι όλα υγιή.
Εφόσον οι μελλοντικοί γονείς πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπουν στην εκτροφή, τότε θα προγραμματίζεται ένα ζευγάρωμα.
Στα κουτάβια μας θα γίνεται απαραίτητα έλεγχος ακοής σε εξειδικευμένη κλινική. Επίσης θα παρέχουμε στον μελλοντικό ιδιοκτήτη,
σε συνεργασία με εκπαιδευτές, βοήθεια στη βασική εκπαίδευση τους αν κρίνεται απαραίτητο. Κι αυτό όχι γιατί οι Δαλματίες είναι δύσκολοι
στην εκπαίδευση αλλά γιατί είναι τόσο έξυπνοι ώστε κάποιες φορές να “εκμεταλλεύονται”
με τη καλή έννοια την ανοχή ενός “μαλακού” αφεντικού ακριβώς όπως τα μικρά παιδιά μπορούν να καταφέρουν!

Κάνοντας λίγη υπομονή για κάποιους μήνες όσο είναι κουτάβια και δίνοντας βάση στη σωστή ανατροφή τους,
θα ανταμειφθείτε αργότερα για πολλά χρόνια ζώντας με ένα αξιαγάπητο σκύλο που δε θα σας κάνει ποτέ να βαρεθείτε!

Για όλους τους παραπάνω λόγους όσοι  επιθυμούνε σοβαρά  να αποκτήσουν ένα Δαλματίας είμαστε σίγουροι πώς θα μας προτιμήσουν.

 

[Not a valid template]